Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: smeshki
Категория: Забавление
Прочетен: 35672
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.01.2010 20:30 - Кухня на ужасите !!
Автор: smeshki Категория: Забавление   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
1



Прилеп на барбекю
В някои райони на Азия и Пасифика печеният прилеп си е направо деликатес. Сваля се козинката, крилете и главата се отрязват, а в зависимост от размера на тялото – то често бива нарязано на ситни парченза за задушено, или пък си остава цяло. По-малките се консумират цели – направо с костите. Дори и феновете на прилепите признават, обаче, че не са очаровани от миризмата на опърлената козина, а и на месото. Обикновено неприятният аромат се „прикрива” с повечко чесън.
Черен пудинг
Свинска или телешка кръв и мазнина до ... втвърдяване. Внимание: сервира се във Великобритания, Ирландия, Франция и Германия, без капка екзотика. Не случайно традиционната английска закуска включва наденица с гъби, домати и пържени яйца – за повече енергия или за излишен холестерол, тук може да се поспори. Онова със свинската кръв в Германия е познато като Blutwьrst, а във Франция - boudin noir. Престрашилите се да го опитат твърдят, че има вкус на обикновена наденица.
Печено гвинейско прасенце
Това всъщност е традиционно ястие в Перу и Уквадор и се приготвя за най-специални случаи. Въпреки че гвинейското прасенце е един от най-предпочитаните домашни любимци. Заради миниатюрните му размери едно прасенце = една порция. Запознати обясняват, че месото има вкус на заешко.
Kopi Luwak – най-скъпото кафе в света
Поздравления на всички осмелили се да го опитат – това всъщност е акото на невестулка. В Япония, САЩ и Южна Азия са полудели по него. Американците и японците си обичат и малките зверчета. Е, затова не бива да се учудваме от цените. Животинчетата изяждат кафеените зърна, след което, като ги ..., „образуванията” внимателно се събират, обработват и продават по 120 долара за 500 грама.
Скорпиони
Хрупкав печен скорпион на шишче е нещо обичайно в Китай. С повече коричка отвън и желиран отвътре. Е, поне не е отворен. По време на топлинната обработка отровата става безвредна за хората. Ако някой се престраши да пробва, не е нужно да се отбива до Пекин. Hotlix.com, базирана в Калифорния компания, продава скорпионски „близалки” за по три долара парчето.
Пържена гърмяща змия
Деликатесът на Тексас! Че къде другаде да се сервира? Ежегодно през март в скромното градче Суийтуотър се провежда фестивал на гърмящите змии, на който една от най-големите атракции е пържената гърмяща змия с лютив сос. Змията задължително трябва да се обезглави – заради отровата, да се отцеди за най-малко час, да се одере, нареже и маринова в подсладено прясно мляко за няколко часа. Следва паниране с корнфлейкс и пържене. На феста има състезания и за готвачи, и за ... смелчаци. Добър апетит!
Хагис
Агнешки сърце, бели дробове и черен дроб в агнешко шкембе. Всичко това – добре сварено и обилно полято с уиски, особено ако е в деня на Робърт Бърнс (25 януари). Добре дошли в Шотландия! Хагисът е възпят от самия Робърт Бърнс, за това и по времена честванията на великия шотландски поет се приготвя хагис в изобилие.
Тарантула
В Камбоджа „изкушават” с хрупкава, пикантна тарантула. Най-хрупкави са крачетата. Тялото пък е пълно с нещо слузесто и ... гадно. И понеже тарантулата си е чист протеин, то и цената й е чисто и просто ... плашеща.
Лютфиск
Лютфискът (лютефискът) се приготвя от изсушена бяла риба, която отлежава в разтвор на калиева или натриева основа, а след това се премива. Традиционно ястие за Швеция, Норвегия, Финландия и щата Минесота. Викингите са обожавали лютфиск, но така и няма исторически доказателства, че това традиционно ястие стои в основата на лютия им характер.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!